Nieuws

1 week geleden

Jumelet Logopedie

‘De Week van de Afasie.’ 5-12 oktober 2019.
Ambassadeur van de Week van de Afasie 2019 is Prof. dr. Erik Scherder.
Deze week wordt georganiseerd om een grotere bekendheid te geven aan afasie en om te laten zien dat afasie mensen door heel Nederland raakt op heel veel verschillende manieren. Afasie is een beperking in het gebruik van taal, ontstaan door niet aangeboren hersenletsel (NAH). Door schade in de taalgebieden van de hersenen, bijvoorbeeld na een beroerte, kunnen mensen met afasie verschillende problemen ondervinden bij het begrijpen en uiten van taal. Iemand met afasie kan daardoor niet goed onder woorden brengen wat hij wil zeggen. Dat is niet alleen lastig voor hemzelf, maar ook voor zijn gesprekspartners. In Nederland hebben 30.000 mensen afasie, een stoornis waar ook een heel sociaal netwerk mee te maken heeft: partners, kinderen, ouders, familieleden, kennissen, vrienden, collega’s, hulpverleners, ambtenaren en middenstanders.

De Week van de Afasie wordt gedragen door: mensen met afasie, hun naasten, logopedisten, afasietherapeuten, docenten, studenten, wetenschappers en verwijzers. Zij organiseren in de Week van de Afasie individueel of samen een activiteit om afasie onder de aandacht te brengen.
Check www.afasienet.com/weekvandeafasie of er bij jou in de buurt of op het werk ook aandacht is voor afasie tussen 5-12 oktober.
... Zie meerZie minder

Bekijk op facebook

3 weken geleden

Jumelet Logopedie

Afgelopen week is Anne Roth bij ons in de praktijk in dienst gekomen als logopedist! Voor de mensen uit Bruinisse al een vertrouwd gezicht😊 We zijn erg blij, dat Anne ons team komt versterken en wensen haar een fijne tijd toe in onze praktijk!

Anne werkt wekelijks op maandag t/m donderdag op verschillende praktijklocaties bij Jumelet logopedie.
... Zie meerZie minder

Bekijk op facebook